– Îmi pare rău, Mlatlalmal, spuse purtătorul de cuvânt al Supremului Juriu. Îmi pare rău că tocmai eu trebuie să-ţi comunic sentinţa: Mlatlalmal, Iadul te aşteaptă!
Entitatea gazoasă de tip masculin Mlatlalmal se lungi ca un fuior, îşi schimbă culoarea din bleu pal în roşu carmin – nu fără a rătăci prin numeroase culori şi nuanţe intermediare – se încolăci, se contorsionă, se înnodă de trei-patru ori, şi sfârşi prin a se spirala în jurul celuilalt, care optase pentru modelul romboedru cenuşiu – cel preferat, de altfel, de majoritatea membrilor Supremului Juriu.
– În amintirea prieteniei noastre din a treia existenţă, nu voi menţiona în nici un raport această agresiune gravă, susură – solemn! – purtătorul de cuvânt, în timp ce vârfurile romboedrului i se metamorfozau în excrescenţe tubulare, bântuite de curenţi purpurii.
– N-am vrut să te înfurii, se scuză Mlatlalmal, retrăgându-se şi adunându-şi buclele într-un glob argintiu. Dar nu m-am putut stăpâni. Iadul e o pedeapsă prea grea! Tu mă cunoşti doar, Aglorbalal. În nici o existenţă n-am căzut în păcatul agresivităţii în aşa hal încât să merit Iadul, doar tu ştii asta foarte bine!
– Nu contează ce ştiu eu, răspunse sec Aglorbalal, recăpătându-şi indiferenţa cenuşie. Contează numai cele ştiute şi hotărâte de Juriul Suprem. Supremul Juriu nu greşeşte niciodată, de aceea sentinţele sale nu sunt discutabile! Ca unul ce ţi-a fost odată prieten, te sfătuiesc să renunţi la argintiul nevinovăţiei şi să porneşti – chiar acum! – pe calea ispăşirii!…
… citiţi continuarea în volumul Întoarcerea vrăjitorului (ed. Pavcon, 2019)
Totul s-a petrecut întocmai… undeva, în eternitate, acolo unde totul e cu puţinţă. Dacă vreţi să povestiţi altceva despre sau din acelaşi loc, clic aici, apoi lăsaţi un link în al doilea tabel.
Imaginea e preluată de aici.
Pingback: Factotum… « Dispecer Blogosferă
Pingback: Demonul din călimară… « Consiliul Naţional al Blogosferei
Pingback: Mathieu Bénézet (n. 1946) – Ornicul buzelor… « Orfiv
Pingback: Glaucom anal « Idei Înghesuite
Pingback: Cu elefantul « Nataşa
Pingback: Când doi se ceartă… « Noaptebunacopii's Blog
Pingback: Despre opţiuni… « Dispeceriţa
Pingback: Animozităţi « Ioan Usca
Pingback: Comentarii la Facerea – 21 « Ioan Sorin Usca
Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 33 « Ana Usca
Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 26 « Caius
Ceva care seamănă cu ce ai scris aici: http://www.youtube.com/watch?v=Fce5uG18ZTI&feature=related
🙂
ApreciazăApreciază
Da, filmuleţul e foarte simpatic – şi are puncte comune cu povestea mea. Doar că nu pomeneşte de iad – eu de acolo am pornit – de la un citat din Huxley (la care conduce clic-ul pe cuvântul „Iad” din ultimul rând)
ApreciazăApreciază