Elucubraţii – Iadul

Mlatlalmal

– Îmi pare rău, Mlatlalmal, spuse purtătorul de cuvânt al Supremului Juriu. Îmi pare rău că tocmai eu trebuie să-ţi comunic sentinţa: Mlatlalmal, Iadul te aşteaptă!

Entitatea gazoasă de tip masculin Mlatlalmal se lungi ca un fuior, îşi schimbă culoarea din bleu pal în roşu carmin – nu fără a rătăci prin numeroase culori şi nuanţe intermediare – se încolăci, se contorsionă, se înnodă de trei-patru ori, şi sfârşi prin a se spirala în jurul celuilalt, care optase pentru modelul romboedru cenuşiu – cel preferat, de altfel, de majoritatea membrilor Supremului Juriu.

– În amintirea prieteniei noastre din a treia existenţă, nu voi menţiona în nici un raport această agresiune gravă, susură – solemn! – purtătorul de cuvânt, în timp ce vârfurile romboedrului i se metamorfozau în excrescenţe tubulare, bântuite de curenţi purpurii.

– N-am vrut să te înfurii, se scuză Mlatlalmal, retrăgându-se  şi  adunându-şi  buclele  într-un glob argintiu. Dar nu m-am putut stăpâni. Iadul e o pedeapsă prea grea! Tu mă cunoşti doar, Aglorbalal. În nici o existenţă n-am căzut în păcatul agresivităţii în aşa hal încât să merit Iadul, doar tu ştii asta foarte bine!

– Nu contează ce ştiu eu, răspunse sec Aglorbalal, recăpătându-şi indiferenţa cenuşie. Contează numai cele ştiute şi hotărâte de Juriul Suprem. Supremul Juriu nu greşeşte niciodată, de aceea sentinţele sale nu sunt discutabile! Ca unul ce ţi-a fost odată prieten, te sfătuiesc să renunţi la argintiul nevinovăţiei şi să porneşti – chiar acum! – pe calea ispăşirii!…

… citiţi continuarea în volumul Întoarcerea vrăjitorului (ed. Pavcon, 2019)


Totul s-a petrecut întocmai… undeva, în eternitate, acolo unde totul e cu puţinţă. Dacă vreţi să povestiţi altceva despre sau din acelaşi loc, clic aici, apoi lăsaţi un link în al doilea tabel.Imaginea e preluată de aici.

13 comentarii la “Elucubraţii – Iadul

 1. Pingback: Factotum… « Dispecer Blogosferă

 2. Pingback: Demonul din călimară… « Consiliul Naţional al Blogosferei

 3. Pingback: Mathieu Bénézet (n. 1946) – Ornicul buzelor… « Orfiv

 4. Pingback: Glaucom anal « Idei Înghesuite

 5. Pingback: Cu elefantul « Nataşa

 6. Pingback: Când doi se ceartă… « Noaptebunacopii's Blog

 7. Pingback: Despre opţiuni… « Dispeceriţa

 8. Pingback: Animozităţi « Ioan Usca

 9. Pingback: Comentarii la Facerea – 21 « Ioan Sorin Usca

 10. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 33 « Ana Usca

 11. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 26 « Caius

  • Da, filmuleţul e foarte simpatic – şi are puncte comune cu povestea mea. Doar că nu pomeneşte de iad – eu de acolo am pornit – de la un citat din Huxley (la care conduce clic-ul pe cuvântul „Iad” din ultimul rând)

   Apreciază

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.